9. prosinca 2014.

Božićni keksi



Sastojci

  • Za kekse:

  •  35 dag brašna
  •  25 dag hladnog maslaca
  •  12 dag mljevenih badema
  •  10 dag šećera
  •  1 jaje
  •  1-2 žlice hladne vode
  • Za preljev:



  •  4-5 žlica limunovog soka
  •  20 dag šećera u prahu
  •   perlice za ukrašavanje

Priprema

Težina:
Jednostavno

  1. Od svih sastojaka umijesiti rukama na radnoj plohi glatko tijesto, umotati u foliju i držati oko 1-2 sata u hladnjaku.
  2. Lim obložiti papirom za pečenje i zagrijati pećnicu na 170°C. Tijesto razvaljati i kalupima s božićnim motivima izrezivati kekse. Peći oko 12-15 min., moraju ostati svijetli.
  3. Od šećera u prahu i limunovog soka napraviti gustu smjesu. Po želji odvojiti u nekoliko posudica i svaku obojati s nekoliko kapi jestivih boja - zeleno, žuto,... Svaki keks premazati smjesom i ukrasiti perlicama. Pustiti da se osuši.

    coolinarka.com

0 komentari :

Objavi komentar