Sastojci
Biskvit
- 200 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica začina za medenjake
- 6 jaja
- 150 g glatkog brašna
-
3 vrećice pudinga od čokolade - 2 žličice praška za pecivo
Nadjev i premaz
- 300 g marmelade od marelice
Glazura i posipanje
- 200 g sitno narezane čokolade za kuhanje
- 80 g maslaca
- malo omekšale bijele čokolade/ glazure
Priprema
- Težina:
-
Pjenasto umutiti maslac sa šećerom u prahu i začinima. Dodavati jedno po jedno jaje. Prosijati brašno s praškom za puding i praškom za pecivo, te umiješati u smjesu.
-
Kalup za pečenje dimenzija 20 x 35 cm premazati maslacem i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje. Uliti smjesu, poravnati i kalup staviti na donju rešetku pećnice zagrijane na 180°C. Peći oko 35 min.
-
Ohlađeni biskvit jednom prerezati i premazati s pola količine marmelade. Preostalu marmeladu zagrijavati i stalno miješati dok ne zavrije. Time premazati kolač i ostaviti pola sata da se hladi.
-
Za glazuru zagrijati čokoladu i maslac dok se smjesa ujednači. Izliti glazuru na kolač, ohladiti i po želji ukrasiti bijelom glazurom.
Čačkalicom sam točke od bijele glazure pretvorila u zvijezdice.
0 komentari :
Objavi komentar