9. prosinca 2014.

Chocolatta


Chocolatta

Sastojci

  • Biskvit

  •  200 g omekšalog maslaca
  •  250 g šećera u prahu
  •  1 žličica cimeta
  •  1 žličica začina za medenjake
  •  6 jaja
  •  150 g glatkog brašna


  •  3 vrećice pudinga od čokolade
  •  2 žličice praška za pecivo
  • Nadjev i premaz

  •  300 g marmelade od marelice
  • Glazura i posipanje

  •  200 g sitno narezane čokolade za kuhanje
  •  80 g maslaca
  •  malo omekšale bijele čokolade/ glazure

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Pjenasto umutiti maslac sa šećerom u prahu i začinima. Dodavati jedno po jedno jaje. Prosijati brašno s praškom za puding i praškom za pecivo, te umiješati u smjesu.
  2. Kalup za pečenje dimenzija 20 x 35 cm premazati maslacem i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje. Uliti smjesu, poravnati i kalup staviti na donju rešetku pećnice zagrijane na 180°C. Peći oko 35 min.
  3.   Chocolatta 
    Ohlađeni biskvit jednom prerezati i premazati s pola količine marmelade. Preostalu marmeladu zagrijavati i stalno miješati dok ne zavrije. Time premazati kolač i ostaviti pola sata da se hladi.

  4.   Chocolatta 

    Za glazuru zagrijati čokoladu i maslac dok se smjesa ujednači. Izliti glazuru na kolač, ohladiti i po želji ukrasiti bijelom glazurom.
    Čačkalicom sam točke od bijele glazure pretvorila u zvijezdice.  


Još slika


0 komentari :

Objavi komentar