9. prosinca 2014.

Posne pljeskavice


Posne pljeskavice

Sastojci

  •  500gr krompir
  •  5 kasika brasno
  •  2 kasike paradajz pire
  •  100gr

    komadice soje
  •  1 manja glavica crnog luka
  •   malo seckanog persuna
  •   so. bibe, ulje za przenje
  •   prezla

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Krompir oljustite i isecite na kocke.Crni luk isto tako oljustite, presecite na pola i stavite zajedno sa krompirom da se kuva.
  2. Komadice soje prelijte sa vrucom vodom i ostavite da nababre.


  3. Kad je krompir skuhan izvadite ga od lonac u koim se kuhao zajedno sa crnim lukom i ispasirajte ga da dobijete glatku smesu.
  4. U posudu dodajte brasno, paradajz pire, komadice soje i seckani persun.Posolite, dodajte biber i sve promesajte da se sastojci spoje.
  5. Rukama uzimajte od pripremljenu smesu i pravite pljeskavicekoje ce te uvaljati dobro u prezlu.
  6. Ulje zgrijte pa u njemu przite pripremljene pljeskavice da se dobro zarumene sa obije strane.Przene izvadite na kuhinjski papir da se upije visak masnoce.

Posluživanje

Posluzite kao prdjelo preliveno sa posnim majonezom ili uz neku salatu koju vi volite.

0 komentari :

Objavi komentar