Sastojci
- 500gr krompir
- 5 kasika brasno
- 2 kasike paradajz pire
-
100gr
komadice soje - 1 manja glavica crnog luka
- malo seckanog persuna
- so. bibe, ulje za przenje
- prezla
Priprema
- Težina:
-
Krompir oljustite i isecite na kocke.Crni luk isto tako oljustite, presecite na pola i stavite zajedno sa krompirom da se kuva.
-
Komadice soje prelijte sa vrucom vodom i ostavite da nababre.
-
Kad je krompir skuhan izvadite ga od lonac u koim se kuhao zajedno sa crnim lukom i ispasirajte ga da dobijete glatku smesu. -
U posudu dodajte brasno, paradajz pire, komadice soje i seckani persun.Posolite, dodajte biber i sve promesajte da se sastojci spoje.
-
Rukama uzimajte od pripremljenu smesu i pravite pljeskavicekoje ce te uvaljati dobro u prezlu.
-
Ulje zgrijte pa u njemu przite pripremljene pljeskavice da se dobro zarumene sa obije strane.Przene izvadite na kuhinjski papir da se upije visak masnoce.
0 komentari :
Objavi komentar