30. studenoga 2014.

Nutella tiramisu



Težina: prejednostavno
Vrijeme pripreme: jako kratko, ali morate biti karakter i pustiti da se cijela smjesa dobro ohladi
Idealno vrijeme pripreme: Sad
PROČITAJTE RECEPT


Uvijek kada radim klasični tiramisu, obavezno napravim i neku inačicu prilagođenu mom guštu. Dakle bez kave i po mogućnosti s nekim dodanim okusom. Tako je ovog puta došao red na nutella tiramisu (recept je iz časopisa Alice cucina). Nutella tiramisu se može napraviti u klasičnom obliku kolača pa rezati na kocke ili poslužiti u čašama. 


  • 100 g piškota
  • 250 g mascarponea
  • 250 g nutelle
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 120 ml mlijeka
  • 1 žlica ruma
  • 100 g tostiranih grubo sjeckanih lješnjaka
Pomješajte mascarpone i nutellu. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa vilicom lagano umješajte u smjesu s nutellom. Piškote kidajte na manje komade (ovisno o veličini čaše), kratko ih umočite u mlijeko s rumom i slažite u čaše naizmjenice red piškota, red kreme, malo sjeckanih lješnjaka dok ne potrošite sve sastojke. Količina je dovoljna za 4 - 6 manjih čaša. Stavite u frižider na minimalno tri sata.

0 komentari :

Objavi komentar