Većinu sastojaka imate doma, jedino što preostaje je da napravite irske pogačice i uživate.
Sastojci:
• 450 g mekog brašna (može i neko drugo brašno)
• 1 žličica soli
• 1 žličica sode bikarbone
• 350 - 400 ml mlaćenice
• 1 žličica soli
• 1 žličica sode bikarbone
• 350 - 400 ml mlaćenice
Premaz:
• 1 jaje
• tvrdi sir
• 1 jaje
• tvrdi sir
Priprema:
1. Pećnicu uključite na 230 stupnjeva C i ostavite da se ugrije.
1. Pećnicu uključite na 230 stupnjeva C i ostavite da se ugrije.
2. Prosijte suhe sastojke u veću zdjelu, u sredini napravite rupu i dodajte mlaćenicu. Prvo dodajt oko 350 ml mlaćenice, nemojte sve odjednom, svako brašno drugačije upija.
3. Zamijesite tijesto jednom rukom, ako bude potrebno dodajte još mlaćenice. Tijesto treba biti mekano, pomalo ljepljivo i vlažno.
4. Zamiješeno tijesto prebacite na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte na debljinu od 2,5 cm. Izrežite oblike po želji.
5. Na pleh stavite masni papir za pečenje, na njega posložite pogačice, premažite ih jednim izmućenim jajetom, naribajte na njih sir na krupnu rendu i pecite ih otprilike 20 minuta u zagrijanoj pećnici.
Savjet:
Ako ne možete doći do kupovne mlaćenice, postoji domaća varijanta. U domaćoj varijanti je možete napraviti tako što ćete 400 ml mlijeka pomiješati s dvije žlice limunovog soka te ostaviti na toplom oko 15 minuta da odstoji i koristiti.
Ako ne možete doći do kupovne mlaćenice, postoji domaća varijanta. U domaćoj varijanti je možete napraviti tako što ćete 400 ml mlijeka pomiješati s dvije žlice limunovog soka te ostaviti na toplom oko 15 minuta da odstoji i koristiti.
0 komentari :
Objavi komentar