10. rujna 2014.

Švicarski flammkuchen

Jednostavno jelo koje neodoljivo podsjeća na tradicionalni specijalitet susjedne Italije.






Sastojci:

• 500 g tijesta za pizzu
• 250 g slanine
• 2 mala luka
• Sol
• 1/2 šalice punomasnog vrhnja
• 1/4 žličice muškatnog oraščića
• 300 g tvrdog kravljeg sira
• Brašno
• Papar
• 2 žličice vlasca



Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
2. Izrežite slaninu na tanke trake, popržite na tavi oko pet minuta pa dodajte narezani luk. Pržite miješajući 10 do 15 minuta. Dodajte prstohvat soli.
3. U malu zdjelu stavite punomasno vrhnje, začinite muškatnim oraščićem i dobro promiješajte.
4. Okrenite lim naopačke i dobro pobrašnite. Na vrhu lima dobro razvaljajte tijesto za pizzu. Premažite punomasnim vrhnjem pa na njega stavite luk, slaninu i naribani sir. Po vrhu pospite malo crnog papra.
5. Pecite u pećnici desetak minuta. Izvadite i pospite vlascem.

0 komentari :

Objavi komentar