Nama od samog ovog naslova ide voda na
usta. Probajte piletinu pripremljenu na ovaj način i sigurni smo da će brzo postati omiljeno jelo vaših ukućana.
Ovo nije niskokalorični recept i svi koji paze na kilograme bi trebalo da ga zaobiđu u širokom luku, ali ako povremeno želite da probate nešto kremasto i ukusno onda ovu piletinu morate pokušati napraviti.
Recept smo pronašli na LilLuna blogu.
Potrebni sastojci:
4-6 komada pilećeg filea bez kože
6-8 šnita švajcarskog sira
½ šolje majoneza
Kuhana riža, za prilog (proizvoljno)
½ šolje kisele pavlake
¾ šolje naribanog parmezana
So, biber, bijeli luk u prahu
6-8 šnita švajcarskog sira
½ šolje majoneza
Kuhana riža, za prilog (proizvoljno)
½ šolje kisele pavlake
¾ šolje naribanog parmezana
So, biber, bijeli luk u prahu
Uključite rernu da se grije na 190C, a vatrostalnu posudu namastite i u nju poslažite komade piletine.
Preko svakog komada mesa stavite jednu šnitu švajcarskog sira.
U posebnoj posudi miješajte majonez, kiselu pavlaku, so, biber, ½ šolje parmezana i bijeli luk u prahu. Prelijte preko piletine i pecite sat vremena u zagrijanoj rerni.
Poslužite uz rižu, tjesteninu ili bareno povrće.
Preko svakog komada mesa stavite jednu šnitu švajcarskog sira.
U posebnoj posudi miješajte majonez, kiselu pavlaku, so, biber, ½ šolje parmezana i bijeli luk u prahu. Prelijte preko piletine i pecite sat vremena u zagrijanoj rerni.
Poslužite uz rižu, tjesteninu ili bareno povrće.
0 komentari :
Objavi komentar