20. kolovoza 2014.

Kremasta piletina sa švajcarskim sirom

Nama od samog ovog naslova ide voda na usta. Probajte piletinu pripremljenu na ovaj način i sigurni smo da će  brzo postati omiljeno jelo vaših ukućana.
 

Ovo nije niskokalorični recept i svi koji paze na kilograme bi trebalo da ga zaobiđu u širokom luku, ali ako povremeno želite da probate nešto kremasto i ukusno onda ovu piletinu morate pokušati napraviti.
Recept smo pronašli na LilLuna blogu.

                                                                      Potrebni sastojci:

piletina2                                                                                             4-6 komada pilećeg filea bez kože
                                                                                                6-8 šnita švajcarskog sira
                                                                                                 ½ šolje majoneza
                                                                                                Kuhana riža, za prilog (proizvoljno)
                                                                                                ½ šolje kisele pavlake
                                                                                               ¾ šolje naribanog parmezana
                                                                                                   So, biber, bijeli luk u prahu
Uključite rernu da se grije na 190C, a vatrostalnu posudu namastite i u nju poslažite komade piletine.
Preko svakog komada mesa stavite jednu šnitu švajcarskog sira.
U posebnoj posudi miješajte majonez, kiselu pavlaku, so, biber, ½ šolje parmezana i bijeli luk u prahu. Prelijte preko piletine i pecite sat vremena u zagrijanoj rerni.
Poslužite uz rižu, tjesteninu ili bareno povrće.

0 komentari :

Objavi komentar