Ove slatke korpice su kao stvorene za
zabave slave ili dečije rođendane i to posebno one koje padaju ljeti jer
se ne peku i jednostavne su za pripremu. Glavni sastojci su kokos i
puter od badema.
Ove male slatke zalogaje ćete jednostavno
obožavati i zato ih obavezno probajte napraviti za vašu sledeću zabavu
prema receptu koji smo pronašli na Blissfulbasil blogu.
Potrebni sastojci:
- ¾ šolje putera od kokosa
- 2 kašike šećera
- ¼ šolje putera od badema ili kikirikija
- 2 ½ kašičice javorovog sirupa ili meda
- Sušeni cvjetovi lavande ili hibiskusa (nije neophodno)
Šest kalupa za mafine namastite kokosovim ulje, pa na dno sipajte tanki sloj otopljenog putera i stavite u zamrzivač na 10 minuta da se stegne. U posebnoj posudi pomješajte puter od badema i javorov sirup pa sipajte po jednu kašiku preko stvrdnutog putera u kalupima za mafine.
Preko putera od badema sipajte još jedan sloj otopljenog putera, ukrasite cvjetovima lavande i hibiskusa pa sve vratite u frižider.
Napomena: Umjesto putera od kokosa možete koristiti bijelu čokoladu. Jednostavno je rastopite na pari i pratite postupak na jednak način.
0 komentari :
Objavi komentar