4. srpnja 2014.

Tjestenina sa pistacijama i gljivama



Pistacije su vrlo zdrava grickalica, prava energetska “bomba”, a kada tome dodate gljive, dobili ste magičan obrok. Naravno, uz vašu omiljenu testeninu.

Sastojci:

  • 600 gr gljiva po izboru (možete uzeti u marketima paket sa tri vrste gljiva)
  • 500 gr tjestenine
  • 1 šolju očišćenih pistacija (kupite ih u ljusci)
  • 3 kašike brašna
  • 1 crveni luk, krupnije isjeckan
  • 2 čena bijelog luka, isjeckana
  • Puter, ulje, so, biber, parmezan
Priprema:
U duboki tiganj stavite 3 kašike putera i dinstajte luk na umjerenoj temperaturi, oko 7 minuta, dok lagano ne porumeni. Dodajte isjeckane gljive, so i biber i kuhajte približno 3 minute. Dodajte bijeli luk i još malo dinstajte, pa smanjite temperaturu. Dodajte još dve kašike putera i brašno. Dodavajte vodu ili smjesu napravljenu od jedne kocke za supu (oko pola litre) lagano miješajući. Ostavite da se dinsta dok se nivo vode ne prepolovi i dok ne dobijete malo gušću smjesu. Dodajte pistacije, malo ulja i još začina, ukoliko je potrebno.
Za to vreme skuhajte testeninu, operite je. Služite na tanjirima, prelijte smjesom sa gljivama koju ste napravili i pospite parmezanom. Možete ukrasiti i sa nekoliko listova maslačka. Prijatno!
FacebookTwitterGoogle+Pinterest
By: cappi thompson

Read more at http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/rucak-2/testenina-sa-pistacijama-i-gljivama/#uzqOfbPll1Xzx7f5.99

0 komentari :

Objavi komentar