21. srpnja 2014.

Puškinove šnicle

Recept za ove super jednostavne .. 














Sastojci

1 kg. mljevenog pilećeg bijelog mesa
3 kašike pavlake
2 kašike krem sira
2 kašike omekšalog maslaca
sredina od 4 tanke kriške hljeba
1 kašikica maggi začina - povrće
so
svježe mljeveni biber

3 jaja
prezle

Priprema



Ja sam sama mljela svježe meso u blenderu. Ako imate zamrznutu piletinu ni slučajno nemojte da je odmrzavate tako da je ostavite satima u vodi, od takvog mesa neće biti čvrsta smjesa jer će meso povući vodu. I inače ne treba odmrzavati meso tako, najbolje ga izvadite ranije i ostavite u frižideru.


Sredinu hljeba potopite u malo mlijeka, dobro ocijedite.
Pomiješajte sve sastojke sa mesom i ostavite oko sat vremena u frižider.
Oblikovati pljeskavice, umakati ih u prezle pa u jaja i pohovati u vrelom ulju.

Ja sam dobila 15 pljeskavica, po dve nam je bilo dovoljno da se dobro najedemo. :)

Znate kako je pileće bijelo meso suho, nemojte da izostavite maslac i da smanjujete pavlaku. 

0 komentari :

Objavi komentar