21. srpnja 2014.

Krmenadle u umaku od pečuraka i paprike




Sastojci

5 krmenadli
3 kašike ulja
1 kasika maslaca
so, biber


za umak od pečuraka

300 gr. svjezih pečuraka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 glavica luka
1 kašika senfa
2,5 dcl. slatke pavlake
1 maggi kocka od povrca
so, biber
ulje

Priprema

Krmenadle posoliti, pobiberiti i peći na srednjoj temperaturi na ulju i maslacu. Povremeno ih okrenuti i kada lijepo porumene sa obje strane skinuti ih sa vatre.


U medjuvremenu napraviti umak.
Izdinstati na 3 kašike ulja luk, dodati papriku sjeckanu na kockice, poslije dva, tri minuta dodati i šampinjone isječene na listiće. Dodati jednu šoljicu vode, maggi kocku i dinstati na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Zatim dodati kašiku senfa, malo bibera, soli, izmijesati, dodati slatku pavlaku. Ostaviti da se krčka još nekoliko minuta i umak je gotov. Servirati topao sa tek ispečenim krmenadlama.

0 komentari :

Objavi komentar