20. srpnja 2014.

Nutella Panna Cotta

Nije ni približno slično nekim kremama gde se doda par kašika nutelle ili npr. u umućenu slatku pavlaku, ovo je savršeni ukus lješnika 


u jednom glatkom obliku koji neopisivo prija nepcu... 



Sastojci

5 dcl. slatke pavlake
3 dcl. punomasnog mlijeka
1 mala tegla nutelle, 350 gr.
15 gr. želatina u prahu
2 vanilin šećera

Priprema

Želatin izmiješati sa 5 kašika vode i ostaviti desetak minuta da nabubri.

Zagrejati dobro slatku pavlaku, mlijeko i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i dodati nutellu koja je sobne temperature. Želatin ugrijati malo da postane redak pa i njega dodati. Sve miješati ručno dok se ne sjedini u glatku smjesu. 

Izliti u kalup i ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, da se stegne.

Da bi panna cotta lijepo izašla iz kalupa prvo je lagano prstima odvojiti od rubova kalupa, samo malo, gornju ivicu, a zatim donji deo kalupa, oko pola, staviti na desetak sekundi u vrelu vodu. Staviti tacnu na kalup i zajedno preokrenuti.

Ja sam htjela malo da prošaram otopljenom nutellom, čokoladom i malo slatke pavlake ali nisam sačekala da se ohladi i sve mi je samo skliznulo. :) Inače ja panna cotta glatka i sjajna, ne morate staviti ništa preko..


Preuzeto sa:
http://www.maminajela.com/

0 komentari :

Objavi komentar