20. srpnja 2014.

Brza štrudla s makom










Sastojci

150 gr. maslaca ili margarina
2 dcl. mlijeka
2 kašike šećera
1 jaje
500 gr. brašna
1 kesica suvog kvasca ,10 gr.

fil
250 gr. maka
1 šolja od 2 dcl. mlijeka
1 šolja šećera
2 vanila šećera

priprema

Prvo pripremiti mak. Šećer, vanila šećer i mlijeko prokuvati pa preliti preko mljevenog maka. Ostaviti da se ohladi i da mak upije tečnost.


Ja nemam gde da kupim svježi kvasac i uvek koristim suvi. Ne stavljam ga direktno u tijesto nego ga prethodno razmutim u mlijeku i ostavim da naraste.
Dakle, u 2 dcl. mlakog mlijeka staviti kašikicu šećera i suvi kvasac, promiješati i ostaviti desetak minuta da naraste.

Brasno, jaje, maslac, 2 kašike šećera i mlijeko sa kvascem, mikserom umutiti u glatko testo.
Podijeliti na dva dela i odmah razvijati jufke, na 2, 3 mm. debljine i oko 30 cm. dužine. Moja tepsija je dužine 32 cm. Premazati makom, uvijte, gore premažite umućenim jajetom i odmah stavite da se peče.
Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta

Preuzeto sa:

0 komentari :

Objavi komentar