Mud cake sa ukusom jagode
Vec dugo se spremam da pravim ovaj mud cake kao u casopisu ali nikako da nadjem odgovarajuce cokoladice punjene kremom od visanja. Nasla sam ove sa ukusom jagode i evo socnog kolaca... :)
Sastojci
250 gr. maslaca ili margarina
400 ml. kokosovog mlijeka
200 gr. cokolade za kuhanje
440 gr. secera
150 ge. obicnog brasna
110 gr. self-raising brasna
25 gr. kakao
2 jaja
200 gr. cokoladica ili cokolade sa punjenjem od jagode
Za glazuru mozete staviti 200 gr, cokolade za kuhanje istopljenu sa 125 gr. maslaca.
Ja sam istopila jednu mlijecnu cokoladu od 100 gr, premazala kolac, pa preko, na toplu cokoladu, stavila 4 kasike umucenog slaga i malo izmijesala.
Priprema
Maslac, secer, cokoladu i kokosovo mlijeko otopiti na umerenoj temperaturi mijesajuci dok se secer ne istopi. Ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu, umijesati jaja, brasna i kakao. Smjesa ce biti rijetka ali tako treba. Dodati pola od isjeckane cokolade i sipati u kalup precnika 20-22 cm na koji ste na dno stavili papir za pecenje a obod kalupa podmazali maslacem.
Staviti ostatak cokoladica i malo ih utisnuti u smjesu.
Peci na 140 stepeni oko 1, 5 sat. Paziti da se kolac ne prepece jer nece biti socan.
Kada je pecen ostaviti ga u kalupu da se prohladi 10 minuta, izvaditi ga, preokrenuti i staviti na resetkastu zicu da se skroz ohladi.
Sastojci
250 gr. maslaca ili margarina
400 ml. kokosovog mlijeka
200 gr. cokolade za kuhanje
440 gr. secera
150 ge. obicnog brasna
110 gr. self-raising brasna
25 gr. kakao
2 jaja
200 gr. cokoladica ili cokolade sa punjenjem od jagode
Za glazuru mozete staviti 200 gr, cokolade za kuhanje istopljenu sa 125 gr. maslaca.
Ja sam istopila jednu mlijecnu cokoladu od 100 gr, premazala kolac, pa preko, na toplu cokoladu, stavila 4 kasike umucenog slaga i malo izmijesala.
Priprema
Maslac, secer, cokoladu i kokosovo mlijeko otopiti na umerenoj temperaturi mijesajuci dok se secer ne istopi. Ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu, umijesati jaja, brasna i kakao. Smjesa ce biti rijetka ali tako treba. Dodati pola od isjeckane cokolade i sipati u kalup precnika 20-22 cm na koji ste na dno stavili papir za pecenje a obod kalupa podmazali maslacem.
Staviti ostatak cokoladica i malo ih utisnuti u smjesu.
Peci na 140 stepeni oko 1, 5 sat. Paziti da se kolac ne prepece jer nece biti socan.
Kada je pecen ostaviti ga u kalupu da se prohladi 10 minuta, izvaditi ga, preokrenuti i staviti na resetkastu zicu da se skroz ohladi.
Preuzeto sa:
0 komentari :
Objavi komentar