21. srpnja 2014.

Kinder torta u četiri boje




sastojci

osnovna smjesa


240 ml. vode
100 gr. šećera
3 vanilin šećera
400 gr. mlijeka u prahu
250 gr. maslaca sobne temperature

i još

I sloj-podloga

100 gr. mljevenog plazma keksa
100 gr. mljvenih oraha
6 kašika mlijeka

II sloj
150 gr. čokolade za kuhanje

III sloj
150 gr. bele čokolade

IV sloj
2 dcl. slatke pavlake ili 1 umućen šlag

Priprema

Prokuhati vodu, šećer i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mlijeko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačen i gladak krem. 
Od ove smjese odvojiti 200gr. i dodati keks, orahe i mlijeko. Izmiješati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm.
Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.

Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale smjese od mlijeka u prahu. Miješati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.

Bijelu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smjesom od mlijeka u prahu. Rasporediti preko tamnog dela.
Torticu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i nanijeti šlag ili umućenu slatku pavlaku. 

Na fotografiji je krem sa crnom čokoladom.

0 komentari :

Objavi komentar