Ovaj put smo ga jeli u malim grckim piticama. :)
Sastojci
1 kg. mljevenog juneceg mesa
1 glavica luka
2 cesnja bijelog luka
2 jaja
2 kasike prezli
sitno seckan persunov list
so, biber, origano
salca od pavlake
3 kasike pavlake
2 kasike majoneza
1 cesanj sitno sjeckanog bijelog luka
2, 3 kapi sirceta
Sitno isjeckati luk i bijeli luk. Meso i sve satojke dobro umijesiti, ostaviti najmanje 2 sata u frizideru, praciti kebab ili pljeskavice i peci na rostilju.
Pavlaku, majonez, bijeli luk i sirce izmijesati i premazati peceni kebab.
Sastojci
1 kg. mljevenog juneceg mesa
1 glavica luka
2 cesnja bijelog luka
2 jaja
2 kasike prezli
sitno seckan persunov list
so, biber, origano
salca od pavlake
3 kasike pavlake
2 kasike majoneza
1 cesanj sitno sjeckanog bijelog luka
2, 3 kapi sirceta
Sitno isjeckati luk i bijeli luk. Meso i sve satojke dobro umijesiti, ostaviti najmanje 2 sata u frizideru, praciti kebab ili pljeskavice i peci na rostilju.
Pavlaku, majonez, bijeli luk i sirce izmijesati i premazati peceni kebab.
0 komentari :
Objavi komentar