2. srpnja 2014.

Chokochees

  • Sastojci za podlogu:
  • 200 gr kakao keksa
  • 80 gr omeksalog maslaca
  • 4 kasike cokoladnog mlijeka         
  • Prvi krem:
  • 250 gr krem sira
  • 2 kasike secera u prahu
  • 1 vanil secer
  • 50 gr cokolade za kuhanje
  • 1 dcl vrhnja za slag
  • 3 grama zelatina
  • Drugi krem:
  • 250 gr krem sira
  • 2 kasike secera u prahu
  • 1 vanil secer
  • 50 gr mlijecne cokolade
  • 1 dcl vrhnja za slag
  • 3 gr zelatina
  • Treci krem:
  • 250 gr krem sira
  • 2 kasike secera u prahu
  • 1 vanil secer
  • 50 gr bijele cokolade
  • 1 dcl vrhnja za slag
  • 3 gr zelatina
  • Za dekoraciju:
  • slag pjena, ribana cokolada


Priprema:
Izmiješati sastojke za podlogu, sjediniti ih i staviti na dno okruglog kalupa za torte (promjer kalupa 26 ili 28).
Cokoladu otopiti na pari. Zelatinu staviti da nabubri, pa je otopiti na laganoj temperaturi.

>Izmiksati sir, secer, vanil secer, dodati vrhnje, dodati cokoladu, sve sjediniti i na kraju dodati otopljenu zelatinu.

Izmiksati i preliti preko podloge, a zatim ostaviti u frizider desetak minuta da se malo ucvrsti prije narednog krema.
Drugi i treci krem raditi po istom postupku kao i prvi.
Kada se torta stegne dekorisati je sa slagom i ribanom cokoladom, isjeci na parcad i posluziti.

0 komentari :

Objavi komentar