22. srpnja 2014.

Cheesecake krema



Sastojci


podloga

300 gr. Digestive keksa
150.gr. istopljenog maslaca

krema 

400 gr. sira Philadelphia
2 kutije (2x 397 gr.) kondenzovanog mlijeka
400 ml. slatke pavlake
1 dcl. svježe cijeđenog soka od limuna

 voćni preliv za kolače, voće po vašem ukusu

Priprema
Keks izmrviti, pomiješati sa istopljenim maslacom i rasporediti na dno posude.

Sir i kondenzovano mlijeko izmutiti mikserom srednjom brzinom da se dobije glatka smjesa. Dodati slatku pavlaku i mutiti još nekoliko minuta dok ne postane jedan srednje gust krem. Nemojte premutiti jer će se slatka pavlaka odvojiti u maslac. Sipati po malo limunov sok koji će odmah još više zgusnuti krem, stalno lagano muteći mikserom, a zatim kremu istresite u kalup preko keksa.
Premazati voćnim prelivom po želji i ostaviti u frizider najmanje 2, 3 sata prije služenja.

0 komentari :

Objavi komentar