30. lipnja 2014.

Špageta pita

Pita od špageta, mesa i povrća je odlična kada vam treba zasitan i ukusan obrok za celu porodicu, a uz to njen ukus je neprevaziđen. U ovom jelu imate i špagete sa sosom, ukus pizze i lazanje – sve to umotano u jednu “pitu”. Zar ne zvuči odlično?



Sastojci:

  • 200 gr (pola pakovanja) špageta
  • 2 jajeta, umućena
  • 1/4 šolje (od 200 ml) narendanog parmezana
  • 2 pileće kobasice srednje veličine (skuhane i nasjeckane), ali vi možete koristiti i neke druge domaće kobasice ili meso po vašem izboru
  • 1/2 šolje crvene paprike, nasjeckane na komadiće
  • 1/3 šolje nasjeckanog crvenog luka
  • 1 šolja obarenog špinata (ali je najbolji sveži – 3-4 šolje)
  • 1 ½ šolja umaka za špagete ili domaćeg sos paradajza
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • 1 šolja svježeg sira u komadićima
  • 3/4 šolje narendanog mocarela sira
  • 2 kašičice narendanog parmezana
Priprema:


Zagrijte rernu na 180C. Nauljite okruglu tepsiju za pite (prečnika oko 20 cm). Špagete skuhajte, ocjedite, operite, pa ponovo dobro ocjedite. Stavite ih u veću posudu, pa dodajte umućena jaja i parmezan (1/4 šolje). Tu smjesu rasporedite po tepsiji i poravnajte i malo pritisnite da se slegne. Svježi sir pospite preko špageta, koje ste stavili u tepsiju, preko sira rasporedite mješavinu sa kobasicama. Sve pospite mocarela sirom i sa 2 kašičice parmezana.U dubljoj tavi, na šporetu, na srednjoj temperaturi dinstajte paprike i luk sa malo ulja dok ne omekane, oko 5 minuta. Dodajte isjeckane kobasice (ili šta god da koristite od mesnih proizvoda), pa nastavite da dinstate još 3 do 5 minuta. Dodajte špinat i poklopite. Ako koristite svjež ostavite da se dinsta 2 do 3 minute, a ako koristite zamrznuti, odleđenog ga stavljate u tavu i dinstate nešto kraće. Nakon toga dodajte i sos, origano i bosiljak, pa ostavite na šporetu još 3 do 4 minute, mješajući povremeno. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.

Sve pecite 30 minuta, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta prie služenja.

0 komentari :

Objavi komentar