Pita od špageta, mesa i povrća je odlična kada vam treba zasitan i ukusan obrok za celu porodicu, a uz to njen ukus je neprevaziđen. U ovom jelu imate i špagete sa sosom, ukus pizze i lazanje – sve to umotano u jednu “pitu”. Zar ne zvuči odlično?
Sastojci:
- 200 gr (pola pakovanja) špageta
- 2 jajeta, umućena
- 1/4 šolje (od 200 ml) narendanog parmezana
- 2 pileće kobasice srednje veličine (skuhane i nasjeckane), ali vi možete koristiti i neke druge domaće kobasice ili meso po vašem izboru
- 1/2 šolje crvene paprike, nasjeckane na komadiće
- 1/3 šolje nasjeckanog crvenog luka
- 1 šolja obarenog špinata (ali je najbolji sveži – 3-4 šolje)
- 1 ½ šolja umaka za špagete ili domaćeg sos paradajza
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice bosiljka
- 1 šolja svježeg sira u komadićima
- 3/4 šolje narendanog mocarela sira
- 2 kašičice narendanog parmezana
Zagrijte rernu na 180C. Nauljite okruglu tepsiju za pite (prečnika oko 20 cm). Špagete skuhajte, ocjedite, operite, pa ponovo dobro ocjedite. Stavite ih u veću posudu, pa dodajte umućena jaja i parmezan (1/4 šolje). Tu smjesu rasporedite po tepsiji i poravnajte i malo pritisnite da se slegne. Svježi sir pospite preko špageta, koje ste stavili u tepsiju, preko sira rasporedite mješavinu sa kobasicama. Sve pospite mocarela sirom i sa 2 kašičice parmezana.U dubljoj tavi, na šporetu, na srednjoj temperaturi dinstajte paprike i luk sa malo ulja dok ne omekane, oko 5 minuta. Dodajte isjeckane kobasice (ili šta god da koristite od mesnih proizvoda), pa nastavite da dinstate još 3 do 5 minuta. Dodajte špinat i poklopite. Ako koristite svjež ostavite da se dinsta 2 do 3 minute, a ako koristite zamrznuti, odleđenog ga stavljate u tavu i dinstate nešto kraće. Nakon toga dodajte i sos, origano i bosiljak, pa ostavite na šporetu još 3 do 4 minute, mješajući povremeno. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
Sve pecite 30 minuta, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta prie služenja.
0 komentari :
Objavi komentar