Italijanska zapečena piletina
Ukusno, hranjivo, brzo jednostavno, pa čak i poprilično povoljno. Sve što od jednog obroka možete tražiti.
Uključite rernu na 220C. Piletinu propržite na maslinovom ulju i prebacite je na tanjir. Na istom tom ulju na kome ste pržili piletinu dinstajte luk, dodajte papriku i patlidžan, dinstajte minutu i sve zalijte ljutim paradajz sosom . Pustite da prokuha, dodajte listove svežeg bosiljka, posolite i pobiberite.
Ukusno, hranjivo, brzo jednostavno, pa čak i poprilično povoljno. Sve što od jednog obroka možete tražiti.
Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja
700 g pilećih prsa
Glavica luka srednje veličine
2 češnja bijelog luka
340 g crvene pečene paprike iz tegle
230 g patlidžana isječenog na kockice
1/3 šolje ljutog paradajz sosa
Sveži bosiljak
10 g mocarela sira
1/3 šolje hljebnih mrvica
Uključite rernu na 220C. Piletinu propržite na maslinovom ulju i prebacite je na tanjir. Na istom tom ulju na kome ste pržili piletinu dinstajte luk, dodajte papriku i patlidžan, dinstajte minutu i sve zalijte ljutim paradajz sosom . Pustite da prokuha, dodajte listove svežeg bosiljka, posolite i pobiberite.
Polovinu piletine poslažite u vatrostalnu posudu, zalijte polovinom sosa, pa ponovite postupak. Po vrhu poslažite izrezanu mocarelu i hljebne mrvice i zapecite u rerni 10-15 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar