29. lipnja 2014.

Ljetni trend, torta s dinjom i lubenicom

Tijesto: 
200 g piškota
125 g omekšanog maslaca

Nadjev:
1 dinja (oko 500 g s korom)
1 mala lubenica (oko 800 g s korom)
1 kantalupa (zelena vrsta) dinja (oko 500 g s korom)
125 ml (1/8 l) soka od dinje i lubenice
375 ml (3/8 l) mlaćenice
300 ml slatkog vrhnja
2 omota Dr. Oetker Galette s okusom vanilije
1 omot Dr. Oetker Kremfix učvršćivača za šlag
sok 1 limete

Za ukras:
200 ml slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfix učvršćivača za šlag
kora limete

Tijesto:
Stavite piškote u vrećicu za zamrzavanje. Zatvorite vrećicu i kekse usitnite valjkom za tijesto. 

Električnim mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac i dodajte usitnjene kekse. Smjesu stavite u kalup za tortu (promjera 26 cm, namaštena dna, prekriven papirom za pečenje). Smjesu dobro utisnite u kalup uz pomoć žlice i stavite na hladno.

Priprema (Nadjev)
Žlicom za sladoled iz dinja i lubenice izrežite nekoliko kuglica te ih stavite na stranu. Ostalo voćno meso izdubite uz pomoć žlice, narežite na kockice i ostavite na cjedilu te pri tom sačuvajte sok. Izmjerite oko 125 ml (1/8 l) i pomiješajte s mlaćenicom i slatkim vrhnjem.

Pripremite Galettu prema uputama na omotu, ali s ukupno 800 ml mješavine mlaćenice, soka dinje i slatkog vrhnja te s 1 omotom Kremfixa. Umiješajte sok limete i dodajte kockice dinje i lubenice. 

Rasporedite po piškotama u kalupu. Tortu ostavite 2-3 sata na hladnom.

Za ukras od slatkog vrhnja i Kremfixa istucite čvrsti snijeg pa napunite štrcaljku s nastavkom u obliku zvjezdice. Uz pomoć noža odvojite i skinite obruč za tortu. Ukrasite tortu šlagom, kuglicama dinja i lubenice te korom limete.

Savjet više:
Lubenicu i dinje možete narezati na tanke ploške pa uz pomoću kalupa za kekse izrezati oblike, npr. cvjetove. Rasporedite ih uz rub kalupa i nadjenite kremom. Torta ima najbolji okus kad je svježa.

0 komentari :

Objavi komentar