Tijesto:
125 g omekšalog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
prstohvat soli
2 jaja
125 g pšeničnog brašna
50 g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žlica mlijeka
Sastojci:
1 limenka polovica krušaka (ocijeđena masa 460 g)
400 g hladnog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker instant Želatine fix
15 g kakaa (nezašećerenog)
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
50 g naribane čokolade
Za ukras:
25 g čokolade za kuhanje
Zagrijte pećnicu. Namastite dno kalupa za torte (ø 28 ili 30 cm).
Tijesto:
Pjenasto izmiješajte margarin ili maslac električnim mikserom (metlicama). Stalno miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol dok ne dobijete povezanu masu. Umiješajte jaja zatim brašno, Gustin i Backin te mlijeko. Glatku smjesu ulijte u namašten kalup. Tortu stavite peći na rešetku u donjoj trećini pećnice
Električna pećnica: 180° C (prethodno zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: 160° C (prethodno zagrijana)
Plinska pećnica: stupanj 2-3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pećenja: oko 25 minuta
Odmah nakon pečenja izvadite tijesto iz kalupa i položite ga na rešetku da se ohladi.
Priprema:
Polovice krušaka dobro ocijedite u cjedilu. Četiri polovice krušaka stavite na stranu, preostale kruške narežite na male kockice. Kratko istucite vrhnje za šlag. Stalno miješajući uspite Želatinu fix i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag. U šlag prosijte kakao koji ste pomiješali sa šećerom i vanilin šećerom. Pažljivo umiješajte komadiće kruške i naribanu čokoladu pa šlag razmažite po tijestu u obliku kupole. Rastopite čokoladu u vodenoj kupelji i njome poprskajte ploške od krušaka te ih položite na tortu. Ostavite tortu najmanje dve sata da se hladi u hladnjaku.
0 komentari :
Objavi komentar