29. lipnja 2014.

Breskva kolač

Dodatna prednost:
Sastojke ne morate vagati jer mjera je čašica od jogurta (oko 200 ml)!

Tijesto:
4 jaja
1 čaša ulja (150 ml)
1 čaša šećera (150 g)
2 omota Dr. Oetker Original Pudinga s okusom vanilije
1 čaša oštrog brašna
2 žličice Dr. Oetker Original Backin Praška za pecivo

Nadjev:
1 čaša jogurta s breskvama (200-250 g)
1 limenka kompota od polovica bresaka (masa 480 g)
3 čaše slatkog vrhnja (600 ml)
2 omota Dr. Oetker Kremfixa

Preljev:
400 ml soka od bresaka iz kompota
2 omota Dr. Oetker Galette s okusom vanilije.

Tijesto:
Sve sastojke uspite u zdjelu te uz pomoć električnog miksera miješajte dvije minute na najvećoj brzini. Ulijte u namašten i pobrašnjen malo dublji lim (30x40 cm), poravnajte i stavite peći.

Električna pećnica: 180° C (prethodno zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: 160° C (prethodno zagrijana)
Plinska pećnica: 2-3 stupanj (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: 20-25 minuta

Ispečeni kolač ostavite da se ohladi na rešetki za kolače.

Nadjev:
Pomiješajte voćni jogurt i u tankom sloju njime premažite kolač. Breskve ocijedite, a sok spremite za kasnije. Režite ih na četvrtine i poslažite po kolaču. Miješajte slatko vrhnje s Kremfixom dok ne postane čvrsti šlag, te premažite breskve.

Preljev:
Sok iz kompota (ako ga nemate dovoljno, nadopunite ga vodom) pomiješajte s Galettom električnim mikserom prvo najmanjom, zatim još minutu najvećom brzinom. Preljev stavite u vrećicu kojoj odrežite ugao te na kolaču iscrtajte mrežu. Prije serviranja držite na hladnom.

Savjet:
Kolač je izvrstan i s marelicama.

0 komentari :

Objavi komentar