30. lipnja 2014.

Išleri

Sastojci:

 o    300 g brašna
 o    200 g maslaca
 o    40 g šećera
 o    1 žumance
 o    cimet
 o    60 g badema
 o    džem od ribizla
 o    100 g Kandit Dessert Chef čokolada za kuhanje

Priprema:
1.    Brašno umiješati sa sitno isjeckanim maslacem, dodati grubo sjeckane bademe, šećer, cimet i žumance.
2.    Umijesiti tijesto i kad je već glatko staviti ga u frižider na minimum pola sata.
3.    Tijesto razvaljati na 3-4 mm debljine i praviti krugove veličine 6-7 cm.
4.    Krugove staviti na pleh postavljen papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
5.    Kad su se kolačići ispekli i malo ohladili, spajati dva kruga sa džemom.
6.    Gotove zalijepljene krugove umakati u otopljenu čokoladu.


0 komentari :

Objavi komentar