Sastojci:
o
8 bjelanjaka
o
200g mljevenih,
oguljenih badema
o
170g šečera
o
8 žumanjaka
o
250 ml
mlijeka
o
150 g šećera
u prahu
o
150 g
maslaca
o
50g škrobnog
brašna
o
1 vanilin
šećer
Priprema:
Bjelanca
istucite u čvrst snijeg, dodajte 170 g šećera i mljevene bademe, sve dobro
izradite i od te smjese ispecite 6-7 jednakih kora na 100°C oko 1h. (Kako biste
od smjese odmah mogli odrediti željenu količinu kora, napravite od papira za
pečenje željeni broj krugova i po svakom krugu razmažite mjeru za jednu koru.)
Krema:
škrobno brašno pomiješajte s malo hladnog mlijeka, pa ga dodajte preostalom
mlijeku zajedno sa šećerom. Umiješajte žumanca i vanilin šećer te sve stavite
na paru i kuhajte uz stalno miješanje.
Kuhajte oko
20 min. Ohlađenoj kremi dodajte pjenasto izrađen maslac, pa premažite kore i
slažite ih jednu na drugu.
Zadnju koru
premažite limunskom glazurom (200 g šećera u prahu i 5 kašika soka od limuna
izradite električnom mutilicom) te od otopljene čokolade koju ste stavili u
papir za pečenje od sredine torte prema rubovima radite krugove.
Krenite od
same sredine, pa oko svakog kruga radite novi krug sve do kraja torte. Zatim
štapićem povucite linije od ruba prema sredini na nekoliko mjesta kao biste
dobili motiv paukove mreže.
0 komentari :
Objavi komentar