29. lipnja 2014.

Crvenkapica kolač

  • BISKVIT:
  • 5 jaja
  • 20 dkg šećera
  • 1 kiselo vrhnje
  • 10 dkg margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 žlica brašna
  • 1 staklenka višanja
  • KREMA:
  • 75 dkg svježeg sira
  • 5 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 želatina u prahu
  • 1 l šlaga
  • PRELJEV:
  • 4 dcl soka od višanja
  • 4 žlice šećera
  • 2 vrećice crvenog preljeva za torte
PRIPREMA BISKVITA:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i izradite bjelanjke.
2. Žumanjke izmutite pjenasto sa šećerom.
3. Dodajte kiselo vrhnje, otopljen margarin, i brašno koje ste prethodno umješali sa praškom za pecivo.
4. Lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.



5. U nauljenu i pobrašnjenu tepsiju (moja je promjera 25 x 35 cm) sipajte smjesu

6. Pecite na 180 stupnjeva 10 minuta, zatim izvadite i pojačajte rernu na 200 stupnjeva.
7. Rasporedite po biskvitu ocijeđene višnje.



8. Vratite da se peče još 15 minuta.
9. Izvadite da se ohladi.

PRIPREMA KREME:
1. Kada ste izvadili biskvit da se hladi, možete započeti pripremu kreme.
2. Pripremite želatinu da nabubri po uputstvima sa vrećice.
3. Izmješajte svježi sir, šećer i vanilin šećer.
4. Želatinu lagano otapajte, ja recimo smanjim vatru na najmanje i još podignem ranjčicu držeći u zraku i mješajući, tako da ne bude vruća i može se odmah lagano umiješati u pripremljenu smjesu.
5. Dodajte izrađeni šlag i sve sjediniti.


6. Premažite preko biskvita i dobro poravnajte

PRIPREMA PRELJEVA:
1. Ostati će vam sok od višanja iz teglice, ako je potrebno dodajte malo vode da dobijete potrebnih 4 dcl soka i u to sipajte šećer i razmućeni preljev pa skuhajte.

2. Odmah ga prelijte pažljivo preko sira, pazite jako brzo se stisne, vidi se na slici kako sam ja još htjela razmazati preljev, a on se počeo stiskati, tako da ne izgleda ravno.



0 komentari :

Objavi komentar