- BISKVIT:
- 5 jaja
- 20 dkg šećera
- 1 kiselo vrhnje
- 10 dkg margarina
- 1 prašak za pecivo
- 10 žlica brašna
- 1 staklenka višanja
- KREMA:
- 75 dkg svježeg sira
- 5 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 želatina u prahu
- 1 l šlaga
- PRELJEV:
- 4 dcl soka od višanja
- 4 žlice šećera
- 2 vrećice crvenog preljeva za
torte
PRIPREMA BISKVITA:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i izradite bjelanjke.
2. Žumanjke izmutite pjenasto sa šećerom.
3. Dodajte kiselo vrhnje, otopljen margarin, i brašno koje ste prethodno umješali sa praškom za pecivo.
4. Lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i izradite bjelanjke.
2. Žumanjke izmutite pjenasto sa šećerom.
3. Dodajte kiselo vrhnje, otopljen margarin, i brašno koje ste prethodno umješali sa praškom za pecivo.
4. Lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
5. U nauljenu i pobrašnjenu tepsiju (moja je promjera 25 x 35 cm) sipajte smjesu
6. Pecite na 180 stupnjeva 10 minuta, zatim izvadite i pojačajte rernu na 200 stupnjeva.
7. Rasporedite po biskvitu ocijeđene višnje.
7. Rasporedite po biskvitu ocijeđene višnje.
8. Vratite da se peče još 15 minuta.
9. Izvadite da se ohladi.
9. Izvadite da se ohladi.
PRIPREMA KREME:
1. Kada ste izvadili biskvit da se hladi, možete započeti pripremu kreme.
2. Pripremite želatinu da nabubri po uputstvima sa vrećice.
3. Izmješajte svježi sir, šećer i vanilin šećer.
4. Želatinu lagano otapajte, ja recimo smanjim vatru na najmanje i još podignem ranjčicu držeći u zraku i mješajući, tako da ne bude vruća i može se odmah lagano umiješati u pripremljenu smjesu.
5. Dodajte izrađeni šlag i sve sjediniti.
1. Kada ste izvadili biskvit da se hladi, možete započeti pripremu kreme.
2. Pripremite želatinu da nabubri po uputstvima sa vrećice.
3. Izmješajte svježi sir, šećer i vanilin šećer.
4. Želatinu lagano otapajte, ja recimo smanjim vatru na najmanje i još podignem ranjčicu držeći u zraku i mješajući, tako da ne bude vruća i može se odmah lagano umiješati u pripremljenu smjesu.
5. Dodajte izrađeni šlag i sve sjediniti.
6. Premažite preko biskvita i dobro poravnajte
PRIPREMA PRELJEVA:
1. Ostati će vam sok od višanja iz teglice, ako je potrebno dodajte malo vode da dobijete potrebnih 4 dcl soka i u to sipajte šećer i razmućeni preljev pa skuhajte.
1. Ostati će vam sok od višanja iz teglice, ako je potrebno dodajte malo vode da dobijete potrebnih 4 dcl soka i u to sipajte šećer i razmućeni preljev pa skuhajte.
2. Odmah ga prelijte pažljivo preko sira, pazite jako brzo se stisne, vidi se na slici kako sam ja još htjela razmazati preljev, a on se počeo stiskati, tako da ne izgleda ravno.
0 komentari :
Objavi komentar