29. lipnja 2014.

Plum boom


Fil sa šljivama:
   ·         oko 500 g šljiva
   ·         4 žlice šećera
   ·         4 žlice džema od šljiva
   ·         4 žlice pšeničnog griza
   ·         40 g margarina
   ·         1 vanilija šećer
   ·         20 g čokolade
   ·         po ukusu cimeta
Krema:
   ·         900 ml mlijeka
   ·         3 pudinga od vanilije
   ·         7 žlica šećera
   ·         200 g margarina
   ·         250 ml vrhnja za šlag
Dodatni sastojci:
·         32 kom petit keksa
·         200 ml vrhnja za šlag
·         malo bijele čokolade
Priprema:
Narezane šljive (ja sam koristila smrznute) i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i pšenični griz. Miješati cijelo vrijeme, dok krema ne dobije gustinu. Maknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin, kao i cimet, poukusu (može i bez)! Ohladiti! U pleh staviti 16 komada petit keksa, pa preko staviti fil sa šljivama. Preko staviti red petit keksa (16 komada)!Krema: Pripremiti puding od vanilije, pa kad je gotov, maknuti sa vatre. Dodati margarin, pa sve izmiksati. Ohladiti, pa dodati i umućeno vrhnje. Sve dobro izmiksati, pa premazati preko keksa. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.Premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom, naribati čokoladu, pa rezati na komade.


0 komentari :

Objavi komentar