17. lipnja 2015.

Slatki zvrkovi

Slatki zvrkovi Slatki zvrkovi

















Sastojci:
  • 1 pakovanje jufke
  • 500 gr. krem sira
  • 3 kasike kisele pavlake (kajmaka)
  • 500 ml. mlijeka
  • 1 puding (ja sam koristila od jagode)
  • 8 kasika secera
  • 3 jaja
  • 10 0 ml. ulja
  • 200 ml. kisele vode
  • 3 vanillin secera
  • 1 prasak za pecivo
  • secer u prahu za posipanje
Priprema:
400 ml. mlijeka i 8 kasika secera stavite da prokuha.
U 100 ml. mlijeka izmutite puding.
Izmucen puding dodajte prokuhalom mlijeku.
Neprestano mjesajte dok se puding ne zgusne.
Gotov puding maknite sa peci i pustite da se potpuno ohladi.
Kad se puding ohladio dodajte mu krem sir, pavlaku i jaja pa dobro izmutite.
Zatim dodajte ulje, kiselu vodu, vanilin secer i prasak za pecivo pa ponovo mutite.
Jufke presjecite popola (po sirini) pa jedan list namazite pripremljenom smjesom.
Prekrite drugim listom pa ponovo namazite.
Motajte u rolat pa u zvrk kao burek kad pravite.
Redjajte u nauljenu tepsiju pa ostatak fila rasporedite po vrhu.
Pospite sa malo secera i pecite na 350F-180C oko 15 minuta.
Zatim smanjite temperature na 300F-150C I nastavite sa pecenjem dok zvrkovi ne budu gotovi.
Maknite iz peci, prohladite, pospite secerom u prahu pa posluzite se.
Ja sam posula poslije slikanja, nemojte da vas slika zavara nije uopste privlacno a vjerujte super je. Nije ni puno slatko blago je, ma taman.
Prijatno!

Related Posts:

  • Slatki zvrkovi Sastojci: 1 pakovanje jufke 500 gr. krem sira 3 kasike kisele pavlake (kajmaka) 500 ml. mlijeka 1 puding (ja sam koristila od jagode) 8 kasika secera 3 jaja 10 (adsbygoogle = window.ad… Read More
  • Slatki zvrkovi Sastojci: 1 pakovanje jufke 500 gr. krem sira 3 kasike kisele pavlake (kajmaka) 500 ml. mlijeka 1 puding (ja sam koristila od jagode) 8 kasika secera 3 jaja 100 ml. ulja 200 ml. kisele… Read More

0 komentari :

Objavi komentar