Moja unuka Hena je rođena u Holandiji u prelijepom gradu ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch). Neću naravno pisati o tom gradu samo bi uz ovaj recept napomenula da je ovaj kolač specijalitet upravo tog grada. Probala sam ga u Den Boschu ali evo i potrudila sam se da ga i sama napravim za ljubav svojoj Heni…!!!!
Sastojci:
Fil:
Preljev od čokolade:
Način pripreme:
Maslac vodu i so staviti da prokuha, u to dodati brašno i brzo izmiješati da se ne stvore grudvice. Skimuti sa vatre i ostaviti par minuta pa zatim dodati jaja jedno po jedno mješajući mikserom ili rukom. Kad tijesto dobro uradite pomoću kašika napravite osam loptica na papiru za pećenje od prilike oko 5 cm širine i pecite bez otvaranja u rerni na 200 stepeni 25 minuta. Nakon toga izvadite krofne iz rerne svaku sa donje strane malo izbušite i vratite u isključenu rernu još 5 minuta, ali tako da otvor bude sa gornje strane. Izvadite krofne i ohladite ih desetak minuta pa punite pripremljenom šlag kremom koju ste napravila od vrhnja za šlag, vanilije šećer i šlag fixa.
Punjene krofne prelite čokoladom koju ste otopili na pari zajedno sa vrhnjem za kuhanje.
Punjene krofne prelite čokoladom koju ste otopili na pari zajedno sa vrhnjem za kuhanje.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar