17. lipnja 2015.

Bossche Bollen

Bossche bollen Bossche Bollen

















Sastojci i priprema:
Moja unuka Hena je rođena u Holandiji u prelijepom gradu ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch). Neću naravno pisati o tom gradu samo bi uz ovaj recept napomenula da je ovaj kolač specijalitet upravo tog grada. Probala sam ga u Den Boschu ali evo i potrudila sam se da ga i sama napravim za ljubav svojoj Heni…!!!!
Sastojci:
  • 75 grama maslaca
  • prstohvat soli
  • 150 ml vode
  • 100 grama brašna
  • 3 jaja
Fil:
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 1 vanilija šećer
  • 1 šlag fix
Preljev od čokolade:
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 150 grama čokolade za kuhanje
Način pripreme:
Maslac vodu i so staviti da prokuha, u to dodati brašno i brzo izmiješati da se ne stvore grudvice. Skimuti sa vatre i ostaviti par minuta pa zatim dodati jaja jedno po jedno mješajući mikserom ili rukom. Kad tijesto dobro uradite pomoću kašika napravite osam loptica na papiru za pećenje od prilike oko 5 cm širine i pecite bez otvaranja u rerni na 200 stepeni 25 minuta. Nakon toga izvadite krofne iz rerne svaku sa donje strane malo izbušite i vratite u isključenu rernu još 5 minuta, ali tako da otvor bude sa gornje strane. Izvadite krofne i ohladite ih desetak minuta pa punite pripremljenom šlag kremom koju ste napravila od vrhnja za šlag, vanilije šećer i šlag fixa.
Punjene krofne prelite čokoladom koju ste otopili na pari zajedno sa vrhnjem za kuhanje.
Prijatno!
princez krofne Bossche Bollen                                                                                                                                                                                                                

Related Posts:

  • Bossche Bollen Sastojci i priprema: Moja unuka Hena je rođena u Holandiji u prelijepom gradu ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch). Neću naravno pisati o tom gradu samo bi uz ovaj recept napomenula da je ovaj ko… Read More

0 komentari :

Objavi komentar