Rolat koji vec godinama pravim za veca slavlja,rodjendane odlican je kao predjelo.
Kore za pitu pakovanje od 500 gr, podeliti na tri dela, tako da cete dobiti 3×6 komada ili 3×5 komada
zavisi koliko ima u pakovanju.
Fil:
Umutiti malo 4 cela jaja, dodati 2 case jogurta ili kiselog mleka, 1kasika soli, 3 male soljice za kafu ulja, 1 kasika supena suvog kvasca koji je prethodno potopljen u malo tople vode i 1 kasicica secera, brasna dodati toliko da masa bude gusca nego za palacinke a redja nego za ustipke…..Ostaviti 4-5 kasika fila za zavrsnicu da se nakraju rolati premazu.
Postupak je slican kao i kada pravimo baklave,
5 kora premazati filom (4-5 kasika fila stavljati na kore i redjati ih jednu na drugu), 6 koru ne mazati, vec na nju staviti nadev po zelji (Pizza nadev, sir, mleveno meso…) uviti u rolat…Napraviti jos dva preostala rolata.
5 kora premazati filom (4-5 kasika fila stavljati na kore i redjati ih jednu na drugu), 6 koru ne mazati, vec na nju staviti nadev po zelji (Pizza nadev, sir, mleveno meso…) uviti u rolat…Napraviti jos dva preostala rolata.
Pleh malo
podmazati, poredjati rolate tako da nisu jedan uz drugi, premazati svaki sa ostatkom fila i posuti sto vise susama…Peci na 220 stepeni.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar