Beze biskvit:
Krema
od malina:
Krema od vrhnja:
Način pripreme:
Maslac i šećer kremasto izmješajte, dodajte žumanjke, sol, vodu i na kraju prašak za pecivo kojeg ste prosijali zajedno sa brašnom.
Bjelanjke izradite zajedno sa šećerom, limunom i jednom kašičicom gustina.
Ove dvije smjese podijelite na dva dijela i pripremite dvije tepsije iste veličine, na koju stavite pek papir.
Sada najprije premažite žutu smjesu.
Pa preko žute bijelu beze smjesu.
Pecite na 180 stupnjeva u prethodno ugrijanoj pećnici otprilike 25 minuta.
Kora koja će vam biti gornja odmah izrežite na kvadratiće, poslije ćete ih slagati preko kreme.
Ispecite i drugu koru isti postupak samo nemojte rezati, neka vam ostane cijela.
Kada ste ispekli kore skuhat ćemo prvu kremu sa malinama.
Stavite kuhati 800 ml đusa, u ostatak đusa umješajte dva pudinga i šećer.
Kada vam je đus prokuhao dodajte mu maline (ja sam dodavala smrznute), pustite da i maline prokuhaju (ne previše samo minuticu neka ostane pokoja malina u komadu, (ljepše je kad se zagrize) zatim povežite sa pudingom i još vruće prelijte po donjoj kori.
NAPOMENA: Ako su vam maline iz leda smanjite količinu đusa za par kašika da vam nebi bilo prerijetko.
Kada vam se ohladi prvi sloj premažite ga slatkim vrhnjem kojeg ste izmiksali zajedno sa šećerom i kremfiksom.
NAPOMENA: Ako koristite pravo slatko vrhnje obavezno mu morate dodati kremfiks jer su naša vrhnja prerijetka (cure koje su vani u slatko vrhnje ne trebaju ništa dodavati), ako koristite biljno vrhnje
tipa hopla ne dodajte mu kremfiks.
I sada poslažite po vrhnju gornji sloj kora.
Ovo je mjera za veliku tepsiju.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar