Sastojci za fil:
Sastojci za preliv:
Priprema:
Smjesu za tijesto napraviti od: 1 jajeta, 2 dcl. vode, 4 kašike brašna i prstohvata soli.
Tijesto mora biti rjeđe od smjese za palačinke.
Na ringli ugrijemo tavu i četkom ( koju koristimo za premazivanje peciva ) premažemo tavu u tankom sloju (kora mora biti tanka kao cigaret papir).
Kada se počne odvajati od tave lopaticom koru izvaditi na tanjir, tako raditi sve dok imamo tijesta.
Priprema fila:
Sjediniti 10 kašika mljevenih oraha , 2 kašike badema,1 kašiku čokolade u prahu, 3 kašike šećera u prahu i 4 kašike vode.
Na svaku koru
staviti 1 kašikicu fila i umotati je kao sarmicu.
U tavu nasuti ulja i staviti rolnice da porumene sa svake strane, tako postanu lijepo hrskave.
Preliv:
Istopiti bjelu i tamnu čokoladu pa preliti po rolnicama, s tim sto prvo prelijemo bijelom pa onda tamnom čokoladom i ukrasimo bademom.
Napomena: Smjesa može biti i slana i slatka, npr. smjesa od sira i jaja, od mesa i luka s tim da se meso mora propržiti prije stavljanja u rolnice ili od kokosa umjesto oraha.
Prijatno i uzivajte u finim hrskavim rolnicama!
0 komentari :
Objavi komentar