Sirup:
Priprema:
U mutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje i još malo mutiti da se dobro
sjedini.
Dodati jogurt, griz i prašak za pecivo. Dobro umutiti i masu staviti u pleh veličine 25 x 35. Pleh prethodno podmazan sa uljem i posut grizom. Kolač peći na 175 stepeni 45 minuta.
Dok se kolač peče spremiti sirup. Šećer ,vodu i sok od narandže staviti u posudu i kad proključa kuvati 10 minuta. Pred kraj kuvanja u sirup dodati sok od jednog limuna. Toplim sirupom preliti topao kolač, i ostaviti da kolač upije sirup. Staviti kolač u frižider da se dobro rashladi.
Dodati jogurt, griz i prašak za pecivo. Dobro umutiti i masu staviti u pleh veličine 25 x 35. Pleh prethodno podmazan sa uljem i posut grizom. Kolač peći na 175 stepeni 45 minuta.
Dok se kolač peče spremiti sirup. Šećer ,vodu i sok od narandže staviti u posudu i kad proključa kuvati 10 minuta. Pred kraj kuvanja u sirup dodati sok od jednog limuna. Toplim sirupom preliti topao kolač, i ostaviti da kolač upije sirup. Staviti kolač u frižider da se dobro rashladi.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar