- oko 400 g pilećeg filea
- 1 čen
češnjaka - parče hljeba
- malo mlijeka
- oko 400 g tikvica
- začini so, biber, vegeta
- 1 jaje
- malo maslinovog ulja
Pileći file narezati na parčad, pa staviti u blender.
Kratko izmiksati. Dodati protisnuti češnjak. Hljeb, namočen u mlijeku, procijediti, pa dodati u blender. Dodati i jaje. Izmiksati. Tikvice narendati, posoliti, pa dobro procijediti. Dodati u blender. Začiniti, po ukusu. Jako kratko izmiksati (tek da se sastojci povežu)! Komad folije premazati maslinovim uljem, pa od smjese oblikovati veknu. Zaviti u foliju, staviti u kalup, pa peći u pećnici zagrijanoj na 220 C oko 40 minuta. Zatim skinuti foliju i zapeći na 200 C, još nekih 20-tak minuta. Prohladiti, pa rezati.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar