19. veljače 2015.

Vekna od piletine

Vekna od mesa Vekna od piletineSastojci:
  • oko 400 g pilećeg filea
  • 1 čen

    češnjaka
  • parče hljeba
  • malo mlijeka
  • oko 400 g tikvica
  • začini so, biber, vegeta
  • 1 jaje
  • malo maslinovog ulja
Priprema:
Pileći file narezati na parčad, pa staviti u blender.

Kratko izmiksati. Dodati protisnuti češnjak. Hljeb, namočen u mlijeku, procijediti, pa dodati u blender. Dodati i jaje. Izmiksati. Tikvice narendati, posoliti, pa dobro procijediti. Dodati u blender. Začiniti, po ukusu. Jako kratko izmiksati (tek da se sastojci povežu)! Komad folije premazati maslinovim uljem, pa od smjese oblikovati veknu. Zaviti u foliju, staviti u kalup, pa peći u pećnici zagrijanoj na 220 C oko 40 minuta. Zatim skinuti foliju i zapeći na 200 C, još nekih 20-tak minuta. Prohladiti, pa rezati.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar