- 3
bjelanca - 1 kasika limunovog soka
- 3 kasike secera u prahu
- 1 vanil secer
- 3 kasike mljevenih przenih ljesnika
- 3 kasike brasna
- 1 kasika Nutelle
- 1 kasike cokolade u prahu
- trecina kesice praska za pecivo
- 40 ml ulja
- 1 l mlijeka
- 9
zumanaca - 3 pudinga od vanilije
- 3 vanil secera
- 5 kasika secera
- 100 gr bijele cokolade
- 250 gr maslaca
- 1 dcl cokoladnog mlijeka
Bjelanca umutiti sa limunovim sokom, secerom i vanil secerom u cvrst snijeg..Pomijesati ljesnike, brasno, cokoladu u prahu i prasak za pecivo pa lagano dodavati u snijeg..Ulje izmijesati sa Nutellom i u laganom mlazu dodavati u masu sa bjelancima..Sve sjediniti i istresti u kalup oblozen papirom za pecenje i peci na 180 C dok biskvit nepocne da se odvaja po rubovima..Ohladiti ga i preliti sa nekoliko kasika cokoladnog mlijeka..Potrebno je napraviti 3 ovakva biskvita..9 dcl mlijeka zagrijati do vrenja..1 dcl mlijeka pomijesati sa zumancima i prahom za puding, dodati secer i vanil secer i sve dobro izmiksati..Smanjiti temperaturu, dodati izmiksanu smjesu u mlijeko i mijesati dok se nepocne zgusnjavati..Skinuti puding sa zumancima sa sporeta i kada se malo ohladi dodati cokoladu i mijesati dok se ne otopi, a zatim potpuno ohladiti ovaj krem..Maslac pjenasto izmiksati i dodati zatim ohladjeni krem..Sjediniti i filovati izmedju biskvita..Torta je oblozena
fondanom, a vi je dekorisite po vasoj volji i zelji..
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar