Sastojci:
- 400 grama tijesta za lazanje
- 400 grama naribanog sira-možete po želji i umanjiti
Mesni fil:
- 500 grama mljevenog junećeg
mesa
- 1 glavica luka
- umak od paradajza
- so
- biber
- crvena paprika
- origano
- bosiljak
- malo ulja
Bešamel:
- 5
kašika brašna
- 1 dcl ulja
- 1 l mlijeka
- malo muškatnog oraščića
Način pripreme:
Luk sitno isjeckati pa ga prodinstati na ulju, dodati mljeveno meso, začine i paradajz sos pa dinstati oko 20 minuta.
Za bešamel lagano propržiti brašno na ulju, uz stalno mješanje dodavati mlijeko, dodati muškatni oraščić i kuhati par minuta.
Listove za lazanje stavljati u kipuću vodu, pustiti ih da malo omekšaju i onda slagati lazanje.
Nauljiti posudu pa složiti jedan rd listova, na to dodati bešamel sosa
pa mesnog dijela, posuti sirom i sve tako raditi dok ne utrošite
sastojke. Lazanje preliti preostalim bešamel sosom posuti sirom i ja ih
ostavim tako bar 2-3 sata pa ih tek onda pečem. Peći na 200 stepeni oko
35 minuta.
Prijatno!
Related Posts:
Mekike
Sastojci:
0.5 kg
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
brašna
40 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
1 jaje
4 dl mlake vode ili vode i mleka
ulje za prženje
Priprema:
… Read More
Olovka kiflice
Sastojci:
1/2 l mleka
1 kockica svezeg kvasca
2 kafene
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kasicice secera
2 kafene kasicice soli
16 kasika ulja
800 g brasna(doda… Read More
Brza pita
Sastojci:
1 l mleka
0.5 kg makarona
2 dl jogurta
1 dl ulja
1 kašika soli
1 pavlaka
3 jaja
200 g sitnog sira
Priprema:
Prokuvati mleko, presuti ga u dublji sud i sasuti makarone u mleko.Dod… Read More
Brza strudla
Sastojci:
1 list lisnatog tijesta
2 jaja
100 g grožđica
5-6 kašika šećera
1 vanilin šećer
6 kašika mljevene plazme
7-8
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kašika mljevenih oraha
šećer u prahu-za posipanj… Read More
Torta Emy
Sastojci za biskvit:
4
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
jaja
5 kasika secera
2 kasike brasna
2 kasike rogacevog brasna (rogaca)
1 kasika kakao praha
1/2 praska za peci… Read More
0 komentari :
Objavi komentar