Sastojci:
- 1 litar mleka
- 120 gr pirinča okruglog zrna
- 3 kašike šećera
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica gustina
Priprema:
U posudu staviti mleko da se greje.
Pirinač oprati o dobro ocediti od vode, dodati u vrelo mleko i kuvati na
tihoj vatri 30-40 minuta uz povremeno mešanje. Kad pirinač omekša
dodati šećer i vanilin šećer, kuvati kratko da se šećer istopi.
Na kraju dodati 1 kašičicu gustina i kratko
kuvati da sutlijaš dobije
kremast izgled. ( da bi izbegli grudvice kad dodajemo gustin u sutlijaš,
uzmemo malo mase iz posude, dodati gustin umešati pa dodati u sutlijaš i
kuvati).
Kuvani sutlijaš staviti u posudice i ukrasiti cimetom.
Prijatno!
Related Posts:
Kolač sa palačincima
Dvije omiljene poslastice spojene u jednu, megaposlasticu, mmm. Zvuči nevjerovatno, ali je moguće. Uz malo kreativnosti, i isto tako "minimum" iskorištenog vremena, naravno ne uzalud, svoj "stomak" možemo u seku… Read More
Cheescake u čaši
Torta ili kolač od sira brojnima je omiljen osvježavajući ljetni desert, ukusan i najvažnije lagane teksture koja ne opterećuje želudac. Pa baš kada smo pomislili da bolje od navedenog ne može otkrili smo još laganiju, u pri… Read More
Ljekoviti čaj za dobar hormonalni balans
Hormoni igraju veoma važnu ulogu u mnogim zdravstvenim problemima koji muče žene. Mi vam danas donosimo recept za ljekoviti čaj koji će vam pomoći da hormone dovedete u ravnotežu.
Hormonima se počela posvećivati pa… Read More
Mimoza torta
Upravo spremljena, ne mogu reći ukusna, jer bi to bila mala riječ za jedinstvo okusa, slatkoće, i mmm privlačnosti Mimoza torte. Malo je izmijenjena u odnosu na orginalan recept, ali ipak nije izgubila niti jedan jedini sast… Read More
Čokoladne kockice sa lješnjacima.
Ako nemate baš mnogo raspoloživog vremena, a jede vam se nešto kremasto i čokoladno. Ovaj recept je idealan za vaš današnji izbor. Za pripremu vam je potrebno oko 5 minuta, a što je još važnije ne treba vam ni pećnica. Šta … Read More
0 komentari :
Objavi komentar