5. veljače 2015.

Sutlijaš

Sutlijaš SutlijašSastojci:
  • 1 litar mleka


  • 120 gr pirinča okruglog zrna
  • 3 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica gustina
Priprema:
U posudu staviti mleko da se greje.
Pirinač oprati o dobro ocediti od vode, dodati u vrelo mleko i kuvati na tihoj vatri 30-40 minuta uz povremeno mešanje. Kad pirinač omekša dodati šećer i vanilin šećer, kuvati kratko da se šećer istopi.
Na kraju dodati 1 kašičicu gustina i kratko

kuvati da sutlijaš dobije kremast izgled. ( da bi izbegli grudvice kad dodajemo gustin u sutlijaš, uzmemo malo mase iz posude, dodati gustin umešati pa dodati u sutlijaš i kuvati).
Kuvani sutlijaš staviti u posudice i ukrasiti cimetom.

Prijatno!

Related Posts:

  • Kolač sa palačincima  Dvije omiljene  poslastice spojene u jednu, megaposlasticu, mmm. Zvuči nevjerovatno, ali je moguće. Uz malo kreativnosti, i isto tako "minimum" iskorištenog vremena, naravno ne uzalud, svoj "stomak" možemo u seku… Read More
  • Cheescake u čaši Torta ili kolač od sira brojnima je omiljen osvježavajući ljetni desert, ukusan i najvažnije lagane teksture koja ne opterećuje želudac. Pa baš kada smo pomislili da bolje od navedenog ne može otkrili smo još laganiju, u pri… Read More
  • Ljekoviti čaj za dobar hormonalni balans Hormoni igraju veoma važnu ulogu u mnogim zdravstvenim problemima koji muče žene. Mi vam danas donosimo recept za ljekoviti čaj koji će vam pomoći da hormone dovedete u ravnotežu. Hormonima se počela posvećivati pa… Read More
  • Mimoza torta Upravo spremljena, ne mogu reći ukusna, jer bi to bila mala riječ za jedinstvo okusa, slatkoće, i mmm privlačnosti Mimoza torte. Malo je izmijenjena u odnosu na orginalan recept, ali ipak nije izgubila niti jedan jedini sast… Read More
  • Čokoladne kockice sa lješnjacima. Ako nemate baš mnogo raspoloživog vremena, a jede vam se nešto kremasto i čokoladno. Ovaj recept je idealan za vaš današnji izbor. Za pripremu vam je potrebno oko 5 minuta, a što je još važnije ne treba vam ni pećnica. Šta … Read More

0 komentari :

Objavi komentar