Sastojci i priprema:
Volim praviti peciva raznih oblika i okusa.
Sastojci:
- 500 grama brašna
- 250 grama mladog sira
- 1 prašak za pecivo
- 1 mala kašikica soli
- 1 jaje
- mlijeko ili jogurt
Posip:
- 50 grama parmezana
- susam
- 1 jaje
Način pripreme:
U brasno stavite so, prasak za pecivo, jaje, sir pa tijesto
zamijesite mlijekom ili jogurtom kao za
pogacu ili hljeb da ne bude
mekano jer se mora sijeći.Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj ploči u
obliku kvadrata otprilike debljine jednog prsta. Premazite ga umućenim
jajem, pospite susamom i parmeznom i isjecite na prutiće. Stavite ih u
pleh za pečenje na pek papir i pecite oko 2o minuta na 2oo˙stepeni.
Related Posts:
Pina Colada sladoled kolač
Ovo je jedna od onih slastica čije vas ime
na prvu mami. Iako možda ne izgleda u potpunosti osvežavajuće, čulo
ukusa će vam odgovoriti drugačije.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ovaj kolač je… Read More
Ljubičasti mus kolač od borovnica
Ovo je prava dama među kolačima. Kada poželite da napravite nešto zaista posebno, elegentno i ukusno birajte ovaj mus kolač.
Mekan, izdašan, lepog izgleda i
fenomenalnog ukusa – mus kolač od borovnica predlažemo za po… Read More
KOZMETIKA UBIJA: Ovo su svi otrovni sastojci za koje niste znali!
Mnoge žene svakodnevno koriste šminku i razne druge kozmetičke
preparate i ne znajući da na taj način u telo ulaze opasne hemikalije
koje mogu izazvati probleme s kožom, glavobolju, pa čak i neplodnost
(adsbygoogle … Read More
Bogata čokoladna torta sa aromama kafe, likera, maslinovog ulja i narandže
Ova torta sadrži toliko slojeva i
fenomenalnih aroma da zaista zaslužuje da se priprema za posebne
prilike. Napravite je tokom predstojećih praznika i obradujte svoje
ukućane i drage goste.
(adsbygoogle = window.adsb… Read More
Markiza torta
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Torta naziva Markiza je desert koji potiče
iz Rusije i tamo je nezaobilazan deo slavlja i bogatih trpeza. Sastoji
se od tankih kora, ukusnog nadeva dulce de leche,… Read More
0 komentari :
Objavi komentar