5. veljače 2015.

Rudolfovi uštipci iz Liona

UKUSNO



Sastojci


300 g
brašna
1 kašičica
soli
3
jaja
50 g
putera ili margarina
10 g
svežeg kvasca
1 kašičica
šećera
45 ml
mlakog mleka


ulje za prženje

Priprema

U većoj posudi pomešati brašno sa solju, dodati jaja i puter sobne temperature. U šolji razmutiti kvasac sa šećerom i vodom, pa ga dodati u brašno. Umesiti glatko testo, posuti sa brašnom, oblikovati jednu jufku pa staviti u najlon kesu i ostaviti u frižider da odmara 2h. Testo razviti tanko na pobrašnjavljenoj površini, seći kvadrate i pržiti uštipke na vrelom ulju, vrlo kratko da neizgore.  NAPOMENA: ULJE MORA BITI VRELO JER SE NECE UšTIPCI NADUVATI. PRI TOM PRELIVATI ULJEM GORNJU STRANU DOK SE DONJA PEČE.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar