Kada kupujete paradajz pelat, obratite pažnju na izgled limenke. Limenka mora biti neoštećena, bez tragova korozije i sa spoljašnje, a posebno sa unutrašnje strane. Paradajz ima visok sadržaj kiseline i može u kontaktu sa metalom izazvati koroziju i posledičnu migraciju olova iz ambalaže u namirnicu.
Sastojci
2 paprike
(zelena i žuta)
150 g
tikvica
100 g
paradajz pelata
80 g
parmezana
1 čen
belog luka
vlašac
biber
so
1 kašika
maslinovog ulja
400 g
crnog hleba
800 ml
soka od grejpfruta -
napitak
Priprema
Na ulju propržiti sitno isečenu papriku i tikvice, dodati iseckan beli luk, ljutu papriku, vlašac, biber i so. Kratko propržiti, dodati paradajz pelat, dobro promešati i na kraju dodati parmezan. Hleb iseći na kriške, staviti pripremljenu masu i zapeći u rerni 10 minuta na 200*C. Sendviče poslužiti sa sokom od grejpfruta.
Kako sok od grejpfruta stupa u interakciju sa medikamentima kao što su lekovi za snižavanje nivoa holesterola u krvi, neki lekovi za sniženje krvnog pritiska, antidepresivi i lekovi protiv anksioznosti, te je pre početka redovne konzumacije grejpfruta potrebna konsultacija sa lekarom.
0 komentari :
Objavi komentar