16. veljače 2015.

Bosanski kolač

Bosanski kolači1 Bosanski kolačSastojci:
  • 2 jaja
  • 1 solja ulja
  • 1 solja secera
  • 1 solja mljeveni

    oraha
  • 1 solja rendanih  jabuka
  • 1 solja griza
  • pola solje mlijeka
  • 1 prasak za pecivo
  • pola solje brasna
Preliv:
  • pola solje mlijeka
  • pola solje secera
  • 1 cokolada za kuhanje ili

    mlijecna
Priprema:
Izmutit jaja,secer i ulje.
Dodat ostale sastojke izmutit i izlit u tepsiju.
Stavit da se pece na 180 C dok kolac ne bude gotov (dok ne dobije finu boju)
U tavu stavit sve navedene sastojke za preliv.
Zagrijavat na laganoj temperaturi dok se cokolada ne istopi.
Prelit preko gotovog kolaca i stavit u frizider da se hladi.
Ohladjen kolac isjeci na zeljene komade.

Dobro poznat Bosanski kolač spremi se brzo a, jako je ukusan,orasi i čokolada u njemu pun pogodak, pa probajte i uživajte!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar