24. ožujka 2015.

Recept za domaći mandulat

mandulat
Priprema: Jaja istucite u snijeg pa postepeno dodajite šećer. Dobivenu, pjenastu smjesu kuhajte na pari, uz neprestano miješanje, postepeno dodajući med i oljuštene bademe.
Sve zajedno kuhajte toliko dugo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače. Vruću smjesu sada izlijte na oblatne, razmažite i prekrijte drugim listom oblatne. Dobro pritisnite.
Sljedeći dan mandulat narežite na prutiće.
Sastojci:
  • 4

    jaja
  • 40 dkg šećera
  • 25 dkg meda
  • 25 dkg badema, od čega treba 2/3 krupno zdrobiti, a ostatak ostaviti cijele
  • 2 lista oblatni

Related Posts:

  • Recept za domaći mandulat Priprema: Jaja istucite u snijeg pa postepeno dodajite šećer. Dobivenu, pjenastu smjesu kuhajte na pari, uz neprestano miješanje, postepeno dodajući med i oljuštene bademe. Sve zajedno kuhajte toliko dugo dok se smjesa … Read More

0 komentari :

Objavi komentar