24. ožujka 2015.

Larin kolač


Pravila sam ovaj kolač kada nam je jedna mala čupava Lara ušetala u porodicu. Ona ga nije probala, ali je zato ime dobio po njoj :)
Larin kolač
Potrebno za 5 kolača:
  • 3 belanceta
  • 210 g šećera
  • bedem u listićima
  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g kisele pavlake
  • 50 g čokolade
  • 50 g mlevene plazme
  • kajsije iz kom

    pota


Belanca i šećer staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud na ringli  sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi, 3-4 minuta. Belanca preručiti u drugi odgovarajući sud i mutiti mikserom 7-10 minuta. Sipajte smesu u poslastičarsku kesu sa okruglim  nastavkom. Na pleh istisnuti 10 krugova. Pet krugova posuti bademima.
Larin kolač
Peći u zagrejanoj rerni na 100 °C  60 minuta, ali je bitno da rerna bude odškrinuta 2-3 cm.
Pripremiti krem: Maslac i šećer umutiti zatim dodati kiselu pavlaku. Fil podeliti na dva jednaka dela. U prvi deo staviti istopljenu čokoladu, a u drugi deo mlevenu plazmu.
Na polovinu ohlađenih krugova staviti prvo fil sa plazmom, a onda i fil sa čokoladom. Preklopiti krugom sa bademima. Na svaki kolač staviti polovinu kajsije i ukrasiti

ostatkom čokoladnog fila.

Larin kolač

0 komentari :

Objavi komentar