16. veljače 2015.

Čokoladna krem fantazija

čokoladna krem fantazija Čokoladna krem fantazijaSastojci:
Kora:
  • 4 jaja (razdvojit bjelanjke od zumanjaka)
  • 200 gr.

    putera
  • 100 gr. secera
  • 4 kasike brasna
  • 2 kasike kakaa
  • pola praska za pecivo
Krema:
  • 500 ml. vrhnja za slag (slatka pavlaka)
  • 2 mlijecne cokolade
  • 2 cokolade za

    kuhanje
Priprema:
Puter dobro omeksat na sobnoj temperaturi pa izmutit sa zumanjcima i secerom.
Dodat brasno, kakao i prasak za pecivo pa izmjesati.
Od bjelanjaka izmutit cvrst snijeg pa dodati tijestu.
Izmjesati lagano kasikom pa istresti u nauljenu tepsiju (mozete posuti sa malo brasna ili mrvica dno tepsije).
Peci u manjoj tepsiji na 180 C.
Koru izvaditi iz peci da se potpuno ohladi.
Na pec stavit vrhnje za slag, samo paziti da ne prokljuca i dodati mu cokoladu izlomljenu na komade.
Mjesajti dok se cokolada ne istopi i istresiti preko ohladjene kore.
Stavite kolac u frizider da se potpuno ohladi, pa isjecite na zeljene komade. Jako ukusan kolac sa dosta cokoladne kreme, za ljubitelje cokolade pun pogodak!

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar