Kora:
- 4 jaja (razdvojit bjelanjke od zumanjaka)
- 200 gr.
putera - 100 gr. secera
- 4 kasike brasna
- 2 kasike kakaa
- pola praska za pecivo
- 500 ml. vrhnja za slag (slatka pavlaka)
- 2 mlijecne cokolade
- 2 cokolade za
kuhanje
Puter dobro omeksat na sobnoj temperaturi pa izmutit sa zumanjcima i secerom.
Dodat brasno, kakao i prasak za pecivo pa izmjesati.
Od bjelanjaka izmutit cvrst snijeg pa dodati tijestu.
Izmjesati lagano kasikom pa istresti u nauljenu tepsiju (mozete posuti sa malo brasna ili mrvica dno tepsije).
Peci u manjoj tepsiji na 180 C.
Koru izvaditi iz peci da se potpuno ohladi.
Na pec stavit vrhnje za slag, samo paziti da ne prokljuca i dodati mu cokoladu izlomljenu na komade.
Mjesajti dok se cokolada ne istopi i istresiti preko ohladjene kore.
Stavite kolac u frizider da se potpuno ohladi, pa isjecite na zeljene komade. Jako ukusan kolac sa dosta cokoladne kreme, za ljubitelje cokolade pun pogodak!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar