POTREBNO JE:
300 g mešanog mlevenog mesa, 500 g krompira, 250 g margarina, 2 glavice crnog luka, 2 jaja, so, biber, 500 g kora za pitu, 250 ml kisele vode, ulje.
PRIPREMA:
Očistite i izrendajte krompir. Rastopite deo margarina i propržite krompir. Iseckajte sitno crni luk, pa na delu margarina u drugom sudu propržite luk i mešano mleveno meso. Spojite proprženo meso i luk s krompirom, posolite, pobiberite i dodajte jaja. Rastopite ostatak margarina. Uzimajte po tri kore i svaku prskajte s malo
rastopljenog margarina i kiselom vodom. Na polovinu kore nanosite fil, pa ih uvijajte u rolne i stavljajte u podmazan pleh. Tako radite dok ne potrošite sav materijal. Poređanu pitu poprskajte ostatkom kisele vode i margarina i pecite u rerni 25-30 minuta na 200 stepeni.
0 komentari :
Objavi komentar