POTREBNO JE ZA TESTO:
oko 250 g brašna, 1 kesica suvog kvasca,, 2 kašike ulja, 1 jaje, so, 150 ml vode.
ZA FIL: 250 g mlevenog pilećeg belog mesa, 1 glavica crvenog luka, 1/2 glavice belog luka, peršunov list, 2 kašike supe, 2 kašike kisele pavlake (20% m.m.),, 1 kašičica timijana, malo mlevene crvene paprike, so, biber, 1 jaje za premazivanje.
PRIPREMA:
U činiju stavite brašno, kvasac i so. Pomešajte i napravite udubljenje u sredini pa u njega stavite jaje, ulje i toplu vodu. Sve dobro umesite u čvrsto testo. Po potrebi dodajte još brašna da se testo ne lepi. Pokrijte činiju i ostavite je sa strane. Crveni i beli luk sitno naseckajte i upržite u tiganju, pa dodajte mlevenu piletinu i pržite dok ne pobeli. Sklonite sa vatre, dodajte supu, pavlaku, so, biber, crvenu papriku, usitnjeni peršunov list i timijan i sve dobro promešajte. Vratite na vatru još nekoliko minuta da se poveže. Testo stavite na pobrašnjenu površinu, premesite ga i tanko razvaljajte, pa čašom izrežite krugove. Na sredinu svakog kruga stavite fil. Odvojte žumanac od belanca. Belancem premažite rubove testa, preklopite ih i stisnite krajeve viljuškom da se ne bi otvorili tokom pečenja. Na pleh
stavite papir za pečenje i poslažite jastučiće. Premažite ih razmućenim žumancem i ostavite ih oko deset minuta, taman dok se rerna zagreje na 200 stepeni. Pecite ih oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
0 komentari :
Objavi komentar