
Sastojci:
300 g brašna
mala kašikica soli
3 jaja
50 g putera ili margarina
10 g svežeg kvasca
1 kašikica šećera
45 ml mlake vode
ulje za przenje za prženje
Priprema:
U većoj miks posudi pomešati brašno sa solju, dodati jaja i puter sobne temperature.
U šolji razmutiti kvasac sa šećerom i vodom pa ga dodati u miks posudu.
Umesiti glatko testo, posuti sa brašnom, oblikovati jednu jufku, pa
staviti u najlon kesu i ostaviti u frižider da odmara 2
sata.
Testo razviti tanko na brašnjavoj površini, rezati oblike po zelji i prziti na vrelom ulju vrlo kratko da ne izgore.
Napomena: ULJE MORA BITI VRELO JER SE NECE USTIPCI NADUVATI.
Related Posts:
Pohovana kuhana jaja
Možda se čini besmislenim, ali nama ova pohovana kuhana jaja izgledaju fenomenalno. I odlična su za doručak.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ideju smo pronašli na blogu Kirbiecravings&… Read More
Brze mekike , šupljikave i posne
Mekike najcesce pravim na ovaj nacin,jer uglavnom sam u zurbi,a inace su
premekane i preukusne.Iznutra supljikave a spolja blago hrskave i
rumene.Ukus i miris me podsecaju na skolu i velike odmore.Tada smo
svaki d… Read More
Čokoladna milki torta
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci
… Read More
Najbolje namirnice za kontrolu apetita
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Svaka dijeta ima svoje
prednosti i mane. Međutim, da li znate da postoje određene namirnice
koje su zdrave, a ujedno i obuz… Read More
Južnjačko pečenje
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SASTOJCI
1 kg junećeg buta, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica ljute
paprike, kumin, po želji, origano, korijander, beli luk u prahu, crni
luk… Read More
0 komentari :
Objavi komentar