6. siječnja 2015.

Šumska mak čarolija Sumska mak carolija


Šumska-mak-čarolija
Kore:
2 puta po:
3 bjelanjka
3 zlice secera
3 zlice maka
1 zlica brasna


pola praska za pecivo

Krema od vanilije:
0,5 l. mlijeka
8 zlica secera
1 puding od vanilije
5 zlica gustina
1 bijela milka cokolada
6 zutanjaka
2 dcl. vrhnja za slag
100 gr. margarina

Vocna krema:
vrecica ledo sumskog voca (450 gr.)
3 zlice secera
1 puding od vanilije
u blenderu izmiksati voce

Ganach:
1 dcl. vrhnja za slag
100 gr. cokolade za kuhanje

Priprema kore:
Umutiti bjelanke sa secerom, dodati ostale sastojke, lagano zlicom promjesati i sipati u kalup promjera 26 cm. koji smo predhodno oblozili alu folijom……peci na 175 stupnjeva, 10 min.
Ispeci dvije ovakve kore, malo ih natopiti mlakim mlijekom.

Krema od vanilije:
3 dcl. mlijeka staviti da kuha sa secerom.
U 2 dcl mlijeka umutiti puding, gustin i zutanjke.
Umjesati smjesu u prokuhano mlijeko i mjesati da se zgusne,

dodati bijelu cokoladu i margarin.
Ohladiti.
Umutiti vrhnje i dodati u hladnu kremu.

Vocna krema:
U blenderu izmiksati voce.
Staviti ga u serpicu da kuha, dodati secer.
U malo vode umjesati puding od vanilije i dodati u voce kad prokuha. promjesati dok se zgusne.
Prvu koru staviti na tacnu i preliti sa pola mlake vocne kreme, staviti u hladnjak na par minuta da se malo stegne.
Po vocnoj kremi premazati kremu od vanilije, poklopiti korom, pa opet preliti vocnom kremom, staviti u hladnjak i pemazati ostatkom od vanilija kreme.
Tortu preliti sa 1 dcl. vrhnja za slag i 100 gr. cokolade koje smo istopili na pari.
tortekolaci

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar