28. siječnja 2015.

Kolač sa kokosom


kolac-s-kokosomPotrebno je:2 jaja, 1 čaša šećera, 1 čaša mleka, pola čaše ulja, 2 čaše brašna, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašike kakaa
Fil: 0,5 l mleka, 8 kašika šećera, 100 g kokosa, 4 kašike griza
Glazura: 100 g čokolade, 3-4 kašike ulja

 Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom. Dodati prašak za pecivo, mleko, ulje i brašno. Sve

dobro sjediniti i podeliti masu na dva jednaka dela. U jedan deo umešati kakao a drugi ostaje žut. Podmazati uljem pleh i sipati tamnu masu. Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti da se peče do pola.
U mleko sipati šećer, kokos i griz. Staviti na šporet da se kuva i da se dobije gusta masa (kada se kašikom prođe kroz fil da se vidi trag). Skuvani fil skloniti sa šporeta i naneti na polu pečenu crnu koru. Preko fila naneti svetlu masu i staviti u rernu da se ispeče. Kada je kolač gotov izvaditi ga iz rerne i preliti sa otopljenom čokoladom

koja je bila pomešana sa uljem.

Related Posts:

  • Ferrero Rocher Zašto ne biste obradovali nekoga najukusnijim kuglicama na svetu? Homemade recept za Ferrero Rocher je tu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Savršena poslastica Sastojci -100 gr napolitan… Read More
  • Pita od gljiva i piletine Volite lisnato tijesto i pite koje se od njega pripremaju? Ako potvrdno klimate glavom onda je recept koji slijedi je kao stvoren za vas – pita od gljiva i piletine, a sve umotano u lisnato tijesto. Na Hungryaus… Read More
  • Riješite se 5 kilograma za dva dana Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tijela. Američki ljekar, John R. Christopher važio je za… Read More
  • Margarita pita u ledu Taj magični koktel Margarita! Koja ga žena ne voli? Još će vam se više svidjeti Margarita pita i to zaleđena. Osvježenje za pet (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pagead2.googlesyndication.com pagead2… Read More
  • Kako ispeći savršen pomfrit? Prženje kao način pripreme hrane nije baš preporuka nutricionista, ali ukusu prženih krompirića je teško odoljeti. Ipak, ima načina da krompir bude veoma ukusan, a pripremljen na zdraviji način. Isječen krompir prije pe… Read More

0 komentari :

Objavi komentar