23. prosinca 2014.

Texas kocke

ije texas kocke.Cokoladni kakao biskvit kao brownies,preliven
cokoladnim preljevom sa sjeckanim bademima i lješnjacima prožeto aromom
narancine korice.


Jednostavno










Sastojci
 
biskvit: 150 ml vode
100 g šecera
70 g tamne cokolade
3 žlice kakaa u prahu
250 g glatkog brašna
200 g kiselog vrhnja
2 jaja
1 žlicica sode bikarbone
1 žlicica ruma i extrata vanilije
ribana korica 1 narance

preljev: 200 ml vrhnja za šlag meggle
100 g cokolade sa 50% kakaa
2 žlice kakaa u prahu
80 ml mlijeka 3,2%mm
1 žlicica ruma
1 žlicica dema marelica
100 g ukupno sjeckanih badema i lješnjaka
ribana korica narance



Priprema
 
1. Priprema biskvita. Vodu,šecer,kakao i cokoladu stavite topiti na srednjoj vatri. Ohladite
na mlako. U drugoj posudi stavite brašno i ulijte cokoladu u brašno. Pomiješajte
mikserom na najmanjoj pa pojacajte brzinu. Razmutite jaja i vrhnje i sodu,koricu
narance. Umiješajte u smjesu. Stavite u namašcen kalup,stranice ne mastite. Pecite na
180C-20 min. Provjerite cackalicom. Ostavite 10min.u u gašenoj pecnici pa izvadite. Ne
vadite kolac iz kalupa. Vruci kolac premažite sa malo ruma i mlijeka. Dimenzije kalupa
okrugli kalup 26 cm.

2. Napravite preljev. Vrhnje i mlijeko stavite na vatru i topite cokoladu i kakao. Dodajte
marmeladu od marelice,rum. Na biskvit pospite sjeckane bademe i lješnjake i ribanu
koricu narance pa prelijte pripremljen preljev. Ostavite oko 20min.na sobnoj
temperaturi pa premjestite u hladnjak da se preljev stisne.
3. Ohladen kolac nožicem bocno odvojite od kalupa. Režite na kocke i poslužite. Prije
rezanja ostaviti bar 20 min. na sobnoj temperaturi i rezati mokrim nožem.

www.coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar